Kotletka na způsob guláše
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g kotlety bez kosti
- 50 g celeru
- čerstvý zázvor 3cm
- 10 ks menších žampionů
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- provensálské koření
- lžice rajského protlaku
- 1/2 lžice oleje
- 1 l vařicí vody
- krajíc chleba bez kůrky
- mletý kmín
- sůl
Postup Kotletka na způsob guláše
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostičky, celer, zázvor, česnek oloupeme a nastrouháme najemno.
Do hrnce dáme olej a necháme osmahnout dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme maso, osolíme, okmínujeme a osmahneme.
Hrnec odstavíme z plotny přidáme celer, zázvor, česnek, provensálské koření, promícháme a necháme chvilku odpočinout.
Poté vrátíme na plotnu, přilijeme litr vařicí vody přidáme protlak a necháme 20 minut povařit. Poté přidáme očištěné a na čtvrtky nakrájené žampiony a necháme ještě 10 minut povařit.
Mezitím si nakrájíme chleba na kostičky. Maso a žampiony vyndáme z hrnce a přidáme chleba, povaříme 5 minut, pak vše rozmixujeme tyčovým mixérem, maso a žampiony vrátíme do hrnce a ještě společně prohřejeme.