Kotleta s vůní koření z horkovzdušné fritézy

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety
2 lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 lžička sušeného oregana
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička mletého pepře
sůl podle chuti
brambory nakrájené na tenká kolečka - množství podle strávníků

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, ale ne příliš. Snažíme se, aby byly aspoň 8 mm vysoké, jinak by se vysušily.

  2. Z oleje a koření smícháme marinádu.

  3. Kotlety mírně osolíme a potřeme je marinádou, necháme je odležet cca 2 hodiny. I zde platí, čím déle, tím lépe.

  4. Maso se všechno do fritézy nevejde, tak po dvou kusech je naskládáme do síta, nastavíme 180 stupňů na 30 minut.

  5. Po 15 minutách je obrátíme a můžeme na ně naskládat na kolečka nakrájené brambory tak, abychom je nepřekrývali. Větší množství brambor fritujeme. Až bude maso hotové, taktéž na 180 stupňů 15 minut.

  6. Fritujeme ještě 15 minut a podáváme..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!