Kornoutky s bílkovou náplní

Recepty, Cukroví

Suroviny

OŘECHOVÁ HMOTA:
4 Bílky
150 g Moučkového cukru
100 g Jemně mletých ořechů (nejlepší jsou vlašské)
100 g Hladké mouky (prosáté)
špetka soli
NÁPLŇ:
6 Bílků
100 g Cukru krupice
50 g Jahodového džemu
Čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Z Bílků, cukru a soli vyšleháme pevný sníh, do kterého pozvolna vmícháme ořechy a mouku.

  2. Z hmoty pak na plech s pečícím papírem tvoříme kolečka/oválky o průměru cca 10 cm (hmotu buď roztíráme kartou, nebo tvarujeme přes šablonu).

  3. Pečeme na 250° cca 5 minut (až okraje zrůžoví).

  4. Ještě horké na plechu stáčíme do kornoutků a necháme vychladnout.

  5. Náplň: Ve vodní lázni vyšleháme bílky s cukrem do pevného sněhu (musí tvořit lesklé špičky), poté přidáme džem a šleháme dokud se obě hmoty dokonale nespojí.

  6. Kornoutky plníme cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou a vršky potahujeme čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!