Kornoutky s bílkovou náplní
Recepty, CukrovíSuroviny
- OŘECHOVÁ HMOTA:
- 4 Bílky
- 150 g Moučkového cukru
- 100 g Jemně mletých ořechů (nejlepší jsou vlašské)
- 100 g Hladké mouky (prosáté)
- špetka soli
- NÁPLŇ:
- 6 Bílků
- 100 g Cukru krupice
- 50 g Jahodového džemu
- Čokoládová poleva
Postup Kornoutky s bílkovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Z Bílků, cukru a soli vyšleháme pevný sníh, do kterého pozvolna vmícháme ořechy a mouku.
Z hmoty pak na plech s pečícím papírem tvoříme kolečka/oválky o průměru cca 10 cm (hmotu buď roztíráme kartou, nebo tvarujeme přes šablonu).
Pečeme na 250° cca 5 minut (až okraje zrůžoví).
Ještě horké na plechu stáčíme do kornoutků a necháme vychladnout.
Náplň: Ve vodní lázni vyšleháme bílky s cukrem do pevného sněhu (musí tvořit lesklé špičky), poté přidáme džem a šleháme dokud se obě hmoty dokonale nespojí.
Kornoutky plníme cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou a vršky potahujeme čokoládou.