Kořeněné vepřové jazýčky

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

vepřové jazyky
1 cibule
5 stroužků česneku
1 lžička kurkumy
1 lžička zázvoru
2 lžičky kari
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce višňového nebo rybízového džemu
2 lžíce zakysané smetany
1/2 kostky masoxu
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jazyk očistíme tak, že ho dáme převařit v malém množství vody, jen aby byl potopený, vývar si necháme, jazyk dáme do studené vody a celou horní vrstvu stáhneme, nebo okrájíme.

  2. Jazyk si pak nakrájíme na plátky. Ty pak zprudka osmažíme na pánvi, dáme je ke kraji a na vzniklém místě zpěníme cibuli nakrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky, pak smícháme, dáme koření, kurkumu, zázvor, kari, osolíme.

  3. Zalijeme vývarem kde jsme vařili jazyky a necháme je do měkka dusit. Ke konci dušení přidáme rajčatový protlak, višňový džem, zakysanou smetanu, necháme dodusit a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!