Kořeněné vepřové jazýčky
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- vepřové jazyky
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička zázvoru
- 2 lžičky kari
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce višňového nebo rybízového džemu
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1/2 kostky masoxu
- olej
- sůl
Postup Kořeněné vepřové jazýčky
Postup přípravy receptu
-
Jazyk očistíme tak, že ho dáme převařit v malém množství vody, jen aby byl potopený, vývar si necháme, jazyk dáme do studené vody a celou horní vrstvu stáhneme, nebo okrájíme.
Jazyk si pak nakrájíme na plátky. Ty pak zprudka osmažíme na pánvi, dáme je ke kraji a na vzniklém místě zpěníme cibuli nakrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky, pak smícháme, dáme koření, kurkumu, zázvor, kari, osolíme.
Zalijeme vývarem kde jsme vařili jazyky a necháme je do měkka dusit. Ke konci dušení přidáme rajčatový protlak, višňový džem, zakysanou smetanu, necháme dodusit a dochutíme.