Koňské maso dušené v papiňáku se zeleninou na smetaně

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg koňského masa (možno použít jakékoliv maso vcelku)
1 cibule
200 g anglické (nebo jiné) slaniny vcelku
10 kuliček pepře
10 kuliček nového koření
8 kuliček jalovce
6 bobkových listů
1/2 vydrhnutého citronu
1 sáček Mochovské mražené zeleniny (nebo jiné s více druhy zeleniny)
1 lžíce čerstvého kopru (může být sušený)
smetana 33%
zeleninový vývar (nebo masox) - nemusí být
olej
cukr
sůl
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso po opláchnutí prošpikujeme klínky slaniny a celé osolíme, do papiňáku dáme olej, na něm osmažíme nakrájenou cibuli, nasypeme sáček zeleniny, kterou taky mírně osmažíme, veškeré koření (bobkové listy, pepře, nová koření, jalovce, citron nakrájený na kolečka a nasekaný kopr).

  2. Vložíme připravené maso, které necháme po všech stranách zatáhnout, zalijeme vývarem, aby bylo maso tak akorát potopené, hrnec zavřeme a necháme dusit. Doba dušení záleží podle druhu masa ze kterého vaříme.

  3. Po otevření hrnce vytáhneme maso, veškeré koření a vydušený citron, omáčku ochutíme solí, cukrem a šťávou z citronu, chutě musí být vyvážené a takové, jaké máme rádi.

  4. Pak vše hrubě rozmixujeme ručním mixerem, ale můžeme zeleninu nechat tak, jak byla v sáčku. Ve smetaně si rozšleháme mouku, vylijeme do omáčky, povaříme a necháme zahustit. Maso nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!