Koleno se zelím a bramborem na pivu.

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Syrové vepřové koleno
brambory
kysané zelí
kmín
sůl
pepř
cibule
grilovací koření
černé pivo
nové koření
celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Koleno uvařím cca 3/4 hodinky v tlakáči jen v osolené vodě s pár kuličkami pepře a nového koření. Vyjmu ho, vykostím a rozříznu napůl.

  2. Brambory oškrabu, nakrájím na přijatelnou velikost, naskládám do pekáče, osolím, trošku pokmínuju a lehce opepřím.

  3. Na brambory navrstvím proprané kysané zelí, pokmínuju a posypu nahrubo nakrájenou cibulí. Rozprostřu další vrstvu zelí, které opět pokmínuju.

  4. Nahoru umístím osolené a opepřené půlky kolena, které dál okořením grilovacím kořením.

  5. Celé to podleju černým pivkem.

  6. Peču zakryté asi 50 minut při cca 190°C. Odkryju a peču dál na barvu a na kůrčičku. Občas to přeleju výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!