Koleno se zelím a bramborem na pivu.
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Syrové vepřové koleno
- brambory
- kysané zelí
- kmín
- sůl
- pepř
- cibule
- grilovací koření
- černé pivo
- nové koření
- celý pepř
Postup Koleno se zelím a bramborem na pivu.
Postup přípravy receptu
-
Koleno uvařím cca 3/4 hodinky v tlakáči jen v osolené vodě s pár kuličkami pepře a nového koření. Vyjmu ho, vykostím a rozříznu napůl.
Brambory oškrabu, nakrájím na přijatelnou velikost, naskládám do pekáče, osolím, trošku pokmínuju a lehce opepřím.
Na brambory navrstvím proprané kysané zelí, pokmínuju a posypu nahrubo nakrájenou cibulí. Rozprostřu další vrstvu zelí, které opět pokmínuju.
Nahoru umístím osolené a opepřené půlky kolena, které dál okořením grilovacím kořením.
Celé to podleju černým pivkem.
Peču zakryté asi 50 minut při cca 190°C. Odkryju a peču dál na barvu a na kůrčičku. Občas to přeleju výpekem.