Koláče kynuté - bezlepkové
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 35 dkg mouky Jizerka
- 1 vejce
- 1,5 dl mléka
- 1/2 balíčku kvasnic (21 g)
- 1/2 balíčku prášku do pečiva Dr. Oetker
- 4 lžíce cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 dl oleje
- špetka soli
- citronová kůra
- Náplň 1:
- švestková povidla
- Náplň 2:
- tvaroh
- vanilkový cukr
- 1/2 pudinkového prášku Dr. Oetker
- Na pokapání:
- 5 dkg másla rozpustit
- 1 lžíce rumu
Postup Koláče kynuté - bezlepkové
Postup přípravy receptu
-
Do vlažného mléka oddělíme 1 lžíci cukru, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek.
Přidáme do mouky, pak vejce, olej, kypřící prášek a ostatní ingredience.
Vypracujeme těsto a ihned děláme koláčky. Já dělala tak, že jsem si vytvarovala šišku asi 4 cm v průměru, odkrajovala plátky, ty uprostřed promáčkla dnem skleničky, a plnila.
Povidla doprostřed lžičkou (množství dle každého) a kolem zdobičkou umíchaný tvaroh (vyšla 1 vanička).
Dát na plech s pečicím papírem, pečeme asi 25 minut dozlatova.
Ještě horké pokapame rumovým máslem, před podáním sypeme vanilkovým cukrem.