Koláč s podmáslím
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g sušenek
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 75 g rozpuštěného másla
- Na náplň:
- 3 vrchovaté lžíce hnědého cukru
- 3 lžíce hladké mouky
- špetka soli
- 3 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- 375 ml podmáslí
- ovoce na ozdobu
Postup Koláč s podmáslím
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 170 stupňů. Sušenky rozmixujte (nebo je rozdrobte v igelitovém sáčku paličkou na maso či válečkem). Přidejte vanilkovou esenci i máslo a spojte. Přesypte do dortové formy, pečlivě umačkejte i s okraji a osm až deset minut zapékejte v troubě.
V míse či mixeru mezitím umixujte vejce, vanilkovou esenci, muškátový oříšek, máslo a podmáslí. Přidejte cukr, mouku a sůl. Pak mixujte asi dvacet vteřin, abyste získali dobře rozšlehanou směs. Nalijte ji na předpečený sušenkový základ a pečte třicet až třicet pět minut.
Nechte vychladnout, před podáváním můžete ozdobit ovocem.