Koláč Jahody v čokoládě
Recepty, MoučníkySuroviny
- Křehké těsto:
- 300 g hladké mouky
- 2 vrchovaté lžíce tmavého kakaa
- 200 g másla nebo Hery
- 100 g cukru
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- Nápň:
- 1/2 l mléka
- 1,5 sáčku kakaového pudinku
- 1 lžíce kakaa
- 3 lžíce cukru
- jahody
- tmavá čokoláda
Postup Koláč Jahody v čokoládě
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na křehké těsto odměříme do mísy a hnětačem zpracujeme. Koláčovou formu (nebo jakoukoliv jinou, vhodnou k pečení) vymažeme máslem,, vysypeme hrubou moukou nebo kokosem a rovnoměrně do ní těsto natlačíme tak, aby nám vznikly asi 3cm vysoké okraje.
Z mléka, cukru, kakaa a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink,který nám utvoří druhou vrstvu koláče. Na tuto vrstvu poklademe omyté, rozpůlené jahody, můžeme lehce posypat asi lžící cukru, a dáme péct do trouby vyhřáté na 150°c asi na 45minut. Ještě horký, upečený koláč posypeme hoblinkami z tmavé čokolády a necháme vychladnout.