Koláč Jahody v čokoládě

Recepty, Moučníky

Suroviny

Křehké těsto:
300 g hladké mouky
2 vrchovaté lžíce tmavého kakaa
200 g másla nebo Hery
100 g cukru
2 vejce
1 prášek do pečiva
Nápň:
1/2 l mléka
1,5 sáčku kakaového pudinku
1 lžíce kakaa
3 lžíce cukru
jahody
tmavá čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na křehké těsto odměříme do mísy a hnětačem zpracujeme. Koláčovou formu (nebo jakoukoliv jinou, vhodnou k pečení) vymažeme máslem,, vysypeme hrubou moukou nebo kokosem a rovnoměrně do ní těsto natlačíme tak, aby nám vznikly asi 3cm vysoké okraje.

  2. Z mléka, cukru, kakaa a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink,který nám utvoří druhou vrstvu koláče. Na tuto vrstvu poklademe omyté, rozpůlené jahody, můžeme lehce posypat asi lžící cukru, a dáme péct do trouby vyhřáté na 150°c asi na 45minut. Ještě horký, upečený koláč posypeme hoblinkami z tmavé čokolády a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!