Kmínová kuřecí stehna na hříbkách a hořčici
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehna
- hřiby sušené
- 1 polévková lžíce oleje (může být i máslo nebo sádlo)
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 polévková lžíce celého kmínu
- 1 polévková lžíce plnotučné hořčice
- 1 kostka slepičího bujónu
- sůl
- 2 dcl vody
- zelenina na oblohu
Postup Kmínová kuřecí stehna na hříbkách a hořčici
Postup přípravy receptu
-
Na dno kastrolu nebo ohnivzdorné mísy dáme olej, přisypeme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, na plátky pokrájený česnek, rozdrobíme bujón, na to položíme po trošce soli, oleje a kmínu.
K obaleným kuřecím stehnům přidáme hříbky, zalijeme 2 dcl vody, ve které jsme rozmíchali 1 lžičku hořčice, přiklopíme pokličkou a dáme do rozehřáté trouby péct.
Po 30 minutách pokličku sundáme a ještě 20 minut dopékáme za občasného polití vypečenou šťávou.
Podle potřeby doplníme tekutinu. Podáváme s bramborem a zeleninovou oblohou.