Kinder mléčný řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na krém:
4-8 lžic cukru krystalu
4-5 lžiček vanilkového cukru
3 a 3/4 dll mléka
1 a 1/2 balení dortové želatiny
8 dl šlehačky - odpovídá asi 3 kelímkům
Poleva:
25 dkg dortové polevy
8 dkg másla - nebo tuku
Těsto:
8 vajec
20 dkg cukru krystalu
8 dkg másla - rozpuštěného
6 lžic vody
30 dkg hladké mouky
4 dkg kakaa
1 balení prášku do pečiva
1 lžička kypřícího prášku do perníku
máslo
mouka - na vymaštění plechu

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Žloutky vymícháme s cukrem. Přidáme vodu a rozpuštěné máslo a mícháme. Přidáme mouku, kakao a prášek do perníku. Vyšleháme pevný sníh z bílků a vmícháme do těsta. Půlku těsta vylijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme 12-14 minut v předehřáté troubě na 180°C. Druhou polovinu těsta také upečeme.

  2. Krém: Oba cukry vsypeme do mléka a za občasného míchání necháme vařit. Přidáme želatinu a na mírném ohni mícháme, dokud se nerozpustí. Vyšleháme šlehačku a pomalu přiléváme vlažné želatinové mléko. Rychle (dokud krém neztuhne) naneseme na těsto a přikryjeme druhým těstem. Odložíme do chladu aspoň na 2 hodiny.

  3. Poleva: Nad párou rozpustíme čokoládovou polevu s máslem a naneseme na vychladlý koláč.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!