Kedlubnové kari

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4 větší kedlubny
200 g cherry rajčátek
1 lžíce kari koření
svazek mladých cibulek
chilli papričky podle chuti
400 ml kokosového mléka
čerstvý koriandr
2 lžíce přepuštěného másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme z nich menší hranolky.

  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kedlubnové hranolky, pokrájené bílé části cibulek, osolíme a podusíme na skus.

  3. Před koncem posypeme kari kořením, přidáme jemně pokrájené a semínek zbavené chilli papričky, pokrájená rajčátka, cibulovou nať, zalijeme kokosovým mlékem a ještě krátce povaříme.

  4. Na závěr posypeme lístky koriandru.

  5. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!