Kedlubnové kari
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 4 větší kedlubny
- 200 g cherry rajčátek
- 1 lžíce kari koření
- svazek mladých cibulek
- chilli papričky podle chuti
- 400 ml kokosového mléka
- čerstvý koriandr
- 2 lžíce přepuštěného másla
- sůl
Postup Kedlubnové kari
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny oloupeme a nakrájíme z nich menší hranolky.
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kedlubnové hranolky, pokrájené bílé části cibulek, osolíme a podusíme na skus.
Před koncem posypeme kari kořením, přidáme jemně pokrájené a semínek zbavené chilli papričky, pokrájená rajčátka, cibulovou nať, zalijeme kokosovým mlékem a ještě krátce povaříme.
Na závěr posypeme lístky koriandru.
Podáváme s rýží.