Karbanátky z hlívy ústřičné

Recepty, Houby

Suroviny

390 g hlívy ústřičné - i více
1/2 l zeleninového vývaru
1 rohlík, může být starší
2 dl mléka
1 cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce másla
1-2 vejce
30 g tvrdého sýru
strouhanka - zhruba 95 g a podle potřeby,
aby se daly dobře dělat karbenátky

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu odkrájíme od nožek, použijeme jen listy, očistíme a dáme vařit do zeleninového vývaru na 1/2 hodiny.

  2. Uvařenou hlívu scedíme a nakrájíme na malé kousky, nebo můžeme použít tyčový mixér.

  3. V misce namočíme rohlík do mléka. Pak jej pořádně vymačkáme a přidáme do směsi hub.

  4. Do směsi dále přidáme na másle dorůžova osmaženou cibuli i s máslem, nastrouhaný tvrdý sýr, vejce, sůl a pepř a nakonec strouhanku. Těsto by mělo být husté, jako třeba na sekanou.

  5. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Z dobře promíchané houbové směsi tvoříme karbanátky, které ukládáme na olejem pomazaný pečící papír. Je dobré karbanátky ještě malinko postříkat olejem.

  6. Pečeme v troubě, během pečení 1x opatrně obrátíme. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!