Kapustová polévka s pohankou a slaninovými škvarečky

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 hlávky kapusty
1/2 pórku
1 větší mrkev
2 brambory
3 stroužky českého česneku
1/2 hrnku pohankové lámanky
olej
zeleninový vývar
100 g anglické slaniny
sůl
pepř
drcený kmín
majoránka
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu a pórek nakrájíme na proužky, česnek na plátky a brambory s mrkví na kostičky. V hrnci zahřejeme olej, přidáme nakrájenou kapustu s pórkem a mrkví a necháme restovat. Po chvilce přidáme plátky česneku, zalijeme vývarem a přihodíme nakrájené brambory. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a necháme vařit.

  2. Když je všechna zelenina i brambory měkké, rozmixujeme ponorným mixérem, ale jen krátce, aby nám v polévce ještě zůstaly větší kousky. Do polévky přimícháme majoránku, nasekaný libeček a pohankovou lámanku. Jakmile se polévka opět začne vařit, vypneme ji a necháme přiklopenou 20 minut v klidu, aby pohanka změkla. Po této době promícháme a můžeme servírovat.

  3. Anglickou slaninu nakrájíme na malé proužky a na pánvi ji opečeme dozlatova. Vypečený tuk necháme vsáknout do papírové utěrky. Slaninovými škvarečky doplníme každou porci polévky na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!