Kapustová (kelová) polévka s masovými knedlíčkami

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g kapusty
2 cibule
4 polévkové lžíce olivového oleje
1 l hovězího vývaru nebo slepičího vývaru
Knedlíčky:
250 g hovězího masa
vepřové maso(mix hovězí vepřové jedna gramáž)
30 g střídy z čerstvého chleba
3 polévkové lžíce strouhaného Parmazánu
2 stroužky česneku
2-3 polévkové lžíce mléka
2 polévkové lžíce posekané petrželky
1 vejce
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuľu pokrájame nadrobno a skaramelizujeme v hrnci na oleji.

  2. Pridáme kel pokrájaný nahrubo, uvarený 4 minúty vo vriacej vode, scedený a opláchnutý studenou vodou. Zalejeme vývarom, dáme zovrieť a do vriacej polievky zavaríme pripravené mäsové knedlíčky.

  3. Mäsové knedličky: Mäso zomelieme a dobre premiešame s chlebovou striedkou namočenou do mlieka a vyžmýkanou. Pridáme parmezán, posekanú čerstvú petržlenovú vňať, vajíčko a prelisovaný cenak. Osolíme, okoreníme, premiešame a zo zmesi urobíme menšie guľôčky, ktoré najprv krátko opečieme na malom množstve oleja (aby dostali farbu) a potom zavaríme do polievky. Necháme prevrieť, aby mäso nebolo surové. Na tanieri môžeme posypať parmezánom alebo petržlenovou vňaťou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!