Kapustová (kelová) polévka s masovými knedlíčkami
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g kapusty
- 2 cibule
- 4 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 l hovězího vývaru nebo slepičího vývaru
- Knedlíčky:
- 250 g hovězího masa
- vepřové maso(mix hovězí vepřové jedna gramáž)
- 30 g střídy z čerstvého chleba
- 3 polévkové lžíce strouhaného Parmazánu
- 2 stroužky česneku
- 2-3 polévkové lžíce mléka
- 2 polévkové lžíce posekané petrželky
- 1 vejce
- sůl
- pepř
Postup Kapustová (kelová) polévka s masovými knedlíčkami
Postup přípravy receptu
-
Cibuľu pokrájame nadrobno a skaramelizujeme v hrnci na oleji.
Pridáme kel pokrájaný nahrubo, uvarený 4 minúty vo vriacej vode, scedený a opláchnutý studenou vodou. Zalejeme vývarom, dáme zovrieť a do vriacej polievky zavaríme pripravené mäsové knedlíčky.
Mäsové knedličky: Mäso zomelieme a dobre premiešame s chlebovou striedkou namočenou do mlieka a vyžmýkanou. Pridáme parmezán, posekanú čerstvú petržlenovú vňať, vajíčko a prelisovaný cenak. Osolíme, okoreníme, premiešame a zo zmesi urobíme menšie guľôčky, ktoré najprv krátko opečieme na malom množstve oleja (aby dostali farbu) a potom zavaríme do polievky. Necháme prevrieť, aby mäso nebolo surové. Na tanieri môžeme posypať parmezánom alebo petržlenovou vňaťou.