Kapří kousky ve vinném těstíčku
Recepty, RybySuroviny
- 400 g kapra (vykostěný filet)
- 100 g hladké mouky
- 150 ml bílého vína
- 1 lžíce rozpuštěného vychladlého másla
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- hladká mouka
Postup Kapří kousky ve vinném těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Kapří filet i s kůží nakrájíme na kousky (5x4cm). Dobře osušíme, osolíme, opepříme. Necháme cca hodinu odležet v chladu.
Vypracujeme si těstíčko vyšleháním mouky, vejce, bílého vína, vychladlého rozpuštěného másla, soli a pepře. Jednotlivé kapří kousky nejprve obalíme v hladké mouce, aby se těstíčko lépe chytalo.
Následně kapří kousky obalíme v těstíčku a ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatova. Výbornou přílohou jsou smažené bramborové lupínky, nebo vařené brambory doplněné pikantní tatarskou omáčkou.