Kapří kousky ve vinném těstíčku

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g kapra (vykostěný filet)
100 g hladké mouky
150 ml bílého vína
1 lžíce rozpuštěného vychladlého másla
1 vejce
sůl
pepř
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kapří filet i s kůží nakrájíme na kousky (5x4cm). Dobře osušíme, osolíme, opepříme. Necháme cca hodinu odležet v chladu.

  2. Vypracujeme si těstíčko vyšleháním mouky, vejce, bílého vína, vychladlého rozpuštěného másla, soli a pepře. Jednotlivé kapří kousky nejprve obalíme v hladké mouce, aby se těstíčko lépe chytalo.

  3. Následně kapří kousky obalíme v těstíčku a ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatova. Výbornou přílohou jsou smažené bramborové lupínky, nebo vařené brambory doplněné pikantní tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!