Kapr třikrát jinak
Recepty, RybySuroviny
- 1 kapr
- 200 g žampionů
- 1 malá cibule
- mletý kmín
- 30 g Nivy
- 30 g uzeného sýra
- nasekaný tymián
- sůl
- grilovací koření
- 1 bílek
- 1 lžíce polohrubé mouky
- 2 stroužky česneku
- máslo
- olej
Postup Kapr třikrát jinak
Postup přípravy receptu
-
Osušené porce kapra osolíme, posypeme grilovacím kořením, kmínem a potřeme nasekaným tymiánem, olejem a dáme na půl hodiny do lednice proležet. Šest porcí kapra poklademe kousky másla a uložíme na rozehřátý gril. Opékáme je po obou stranách dozlatova za častého potírání máslem.
Cibuli nakrájíme na kolečka a mírně dozlatova opečeme na másle, pak jí dáme do vymazané formy a do pánve po cibulce přidáme další kousek másla, očištěné, nakrájené žampiony, sůl, kmín a vše podusíme. Dva kousky, které jsem hustě nakrájela příčně přes kosti až ke kůži, opečeme na oleji dozlatova, uložíme na cibulku do formy a poklademe žampiony.
Kousky kapra z části od ocasu rozemeleme, přidáme bílek, česnek utřený se solí a nastrouhanou Nivu. Také jsem směs dala odležet. Pak z ní vytvarujeme 7 stejných malých placiček a obalíme je v polohrubé mouce. Na oleji, kde jsme opékali dva předchozí kousky, osmažíme placičky dozlatova. Pak je napícháme na kousek špejle, dáme do formy a vše posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na 10 minut zapéct do vyhřáté trouby. Vše podáváme s bramborem.