Kančí se šípkovou omáčkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

600 g kančí plece nebo kýty
100 g slaniny
2 mrkve
1 petržel
1/2 středního celeru
cibule
200 ml červeného suchého vína
150 ml velmi silného šípkového čaje
celý pepř
nové koření
bobkový list
jalovec
špetka tymiánu
šípkový džem
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
vývar nebo voda
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kančí prošpikujeme, osolíme, opečeme v pekáčku na zbytku slaniny a na oleji s máslem.

  2. Maso odložíme stranou a na tuku opečeme nakrájenou zeleninu a koření.

  3. Vrátíme maso, podlijeme vínem a čajem, přidáme 1 lžíci šípkového džemu, přikryjeme a pečeme v troubě doměkka. Během pečení, je-li potřeba, podléváme vývarem nebo vodou.

  4. Maso vyndáme, do omáčky přidáme další lžíci /nebo víc - podle chuti / džemu, dochutíme a propasírujme nebo rozmixujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!