Kachní zahuštěná polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- kachní křídla
- kachní drůbky
- kachní krk
- 3 ks chleba - velké krajíce
- 3 ks česneku - půlměsíčky
- 0,5 kelímku kysané smetany
- 1 ks cibule
- 3 lžíce krupičky
- 7 ks nového koření
- 7 ks černého pepře
- libeček
- pažitka
- kmín a sůl dle chuti
Postup Kachní zahuštěná polévka
Postup přípravy receptu
-
Kachní drůbky s krky a křídly uvaříme doměkka spolu s cibulí, česnekem, novým kořením, kmínem, libečkem, pepřem a solí. Mazitím sbíráme pěnu a tuk, aby polévka nebyla příliš mastná. Přelijeme vývar do druhého hrnce a nakrájíme do něho kostky chlebové střídky, necháme asi 5 minut povařit. Mezitím obereme maso z krku a křídel, drůbky nakrájíme.
Polévku s chlebem rozmixujeme, přidáme krupičku a necháme 10 minut provařit. Poté přidáme zakysanou smetanu, opět rozmixujeme na krém, do kterého vložíme obrané maso. Posypeme pažitkou.