Kachní prsa s brusinkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní prsa
sůl
pepř
rozmarýn (já mám domácí sůl s citronovou kůrou a rozmarýnem, kterou jsem použila)
Na omáčku:
1/2 hrnku vody
1 hrnek brusinek
1 hrnek červeného vína
2 lžíce brusinkového džemu
šťáva z pomeranče
sůl
pepř
cukr dle chuti
1 lžíce hořčice
l lžíce worcesterové omáčky
pár větviček rozmarýnu
pár větviček tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Maso si očistíme a nařežeme kůži. Vmasírujeme koření, pokapeme pár kapkami oleje a necháme odležet několik hodin.

  2. Pak maso na pánvi opečeme. Na každém záleží, jak kdo má rád propečené. Já dělám z každé strany 3 minutky a pak dopeču v troubě na 5 minutek. Zabalím do alobalu a nechám aspoň 3 minutky stát.

  3. Do kastrůlku dáme vodu a v ní povaříme brusinky a bylinky. Přidáme víno a necháme zredukovat. Pak přidáme hořčici, worcester, sůl a pepř. Zahustíme, krátce provaříme a vypneme. Nakonec přidáme šťávu z pomeranče a dosladíme.

  4. Přílohu jsem zvolila ze zbylé kaše, udělané válečky jako krokety. Kaše je smíchaná s vajíčkem a krupičkou, poté smažená na kachním sádle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!