Kachní prsa s brusinkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kachní prsa
- sůl
- pepř
- rozmarýn (já mám domácí sůl s citronovou kůrou a rozmarýnem, kterou jsem použila)
- Na omáčku:
- 1/2 hrnku vody
- 1 hrnek brusinek
- 1 hrnek červeného vína
- 2 lžíce brusinkového džemu
- šťáva z pomeranče
- sůl
- pepř
- cukr dle chuti
- 1 lžíce hořčice
- l lžíce worcesterové omáčky
- pár větviček rozmarýnu
- pár větviček tymiánu
Postup Kachní prsa s brusinkami
Postup přípravy receptu
-
Maso si očistíme a nařežeme kůži. Vmasírujeme koření, pokapeme pár kapkami oleje a necháme odležet několik hodin.
Pak maso na pánvi opečeme. Na každém záleží, jak kdo má rád propečené. Já dělám z každé strany 3 minutky a pak dopeču v troubě na 5 minutek. Zabalím do alobalu a nechám aspoň 3 minutky stát.
Do kastrůlku dáme vodu a v ní povaříme brusinky a bylinky. Přidáme víno a necháme zredukovat. Pak přidáme hořčici, worcester, sůl a pepř. Zahustíme, krátce provaříme a vypneme. Nakonec přidáme šťávu z pomeranče a dosladíme.
Přílohu jsem zvolila ze zbylé kaše, udělané válečky jako krokety. Kaše je smíchaná s vajíčkem a krupičkou, poté smažená na kachním sádle.