Kachní prsa plněná nádivkou z kachních jater
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kachní prsa s kůží
- sůl a pepř
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 dl červeného vína
- Nádivka:
- 500 g kachních jater
- sůl a pepř
- cibule
- 2 rohlíky
- mléko
- 2 vejce
- trocha oleje
Postup Kachní prsa plněná nádivkou z kachních jater
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky a přidáme vejce a mléko, promícháme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra, osolíme a opepříme a orestujeme. Pak játra promícháme s namočenými rohlíky.
Kachní prsa rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme a opepříme, na jednu polovinu položíme nádivku, pak maso přehneme napůl a svážeme potravinářským provázkem nebo spíchneme pevně jehlami, aby nádivka nevytekla. Zprudka prsa opečeme kůží dolů na suché pánvičce. Obrátíme a chvilku opékáme, vypečený tuk vylijeme. Pak prsa přendáme do pekáčku bez tuku a přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Upečeme doměkka.
Měkká prsa vyndáme a výpek přelijeme na pánev, necháme vysmahnout a podlijeme červeným vínem.Necháme vypařit alkohol, pak přecedíme.