Kachní grilovaná prsíčka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní prsa
4 stroužky česneku
1/2 lžičky medu
1/2 lžičky majoránky
1/2 lžičky rozmarýnu (čerstvý je lepší)
sůl
pepř
1 lžička olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Česnek, majoránku, rozmarýn pepř a olej rozetřeme -t řeba ve hmoždýři a potřeme marinádou prsíčka, která na kůži nakrájíme do čtverečků.

  2. Pokud můžeme, necháme je marinovat přes noc, jinak aspoň 4 hodiny.

  3. Pak je z každé strany, ale nejdříve kůži dolů prudce opečeme na suché pánvi, z každé strany cca 3 minuty.

  4. Prsíčka přeložíme do pekáčku, zakapeme několika kapkami vody a ve vyhřáté trobě grilujeme cca 8-9 minut na 250 st.

  5. Pak troubu vypneme a necháme je ještě dojít asi 10 min.

  6. Teprve po ugrilování osolíme. Podáváme s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!