Jogurtový závin s ořechovou nádivkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
150 g bílého jogurtu
250 g rostlinného tuku
Náplň:
300 g mletých ořechů
250 g cukru moučky
200 ml mléka
1 rozšlehané vejce na potření závinu

Postup přípravy receptu

  1. Mouku nasypeme na vál, přidáme jogurt a změklý tuk nakrájený na kousky. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout, než si připravíme náplň.

  2. Mléko přivedeme k varu, přisypeme cukr a mleté ořechy a vše asi dvě minuty povaříme. Pak necháme náplň vychladnout. Těsto vyjmeme z lednice a rozdělíme rovnoměrně na poloviny.

  3. Z každé části vyválíme tenkou placku, kterou pomažeme polovinou vychladlé ořechové nádivky. Svineme závin a přeložíme ho na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme podle typu trouby asi 35 minut při střední teplotě.

  4. Po vychladnutí závin posypeme cukrem moučkou (který můžeme smíchat s vanilkovým) a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!