Jogurtová omáčka se zeleninou Avial - jihoindická kuchyně

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 zelené feferonky
2 cm čerstvého zázvoru (1 lžička zázvorové pasty)
50 ml kokosového mléka
2 hrnky mražené zeleniny (čerstvé na kostky)
420 ml řeckého jogurtu
Koření:
1,5 lžičky mletého římského kmínu
1 lžička soli
1/2 lžičky mleté kurkumy
Tarka:
10 čerstvých curry listů
olej

Postup přípravy receptu

  1. Dejte vařit zeleninu s 500ml vody a kurkumou a vařte doměkka.

  2. Rozmixujte kokosový koncentrát, zázvor a feferonky s trochou horké vody.

  3. Přidejte to k zelenině společně se solí a římským kmínem. Mimo hořák k zelenině přimíchejte jogurt a ohřejte omáčku.

  4. Dejte trochu oleje do pánve a když je horký orestujte curry listy.

  5. Tuto tarku nalijte na teplou omáčku a zamíchejte. Podávejte s rýží apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!