Jogurtová omáčka se zeleninou Avial - jihoindická kuchyně
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 zelené feferonky
- 2 cm čerstvého zázvoru (1 lžička zázvorové pasty)
- 50 ml kokosového mléka
- 2 hrnky mražené zeleniny (čerstvé na kostky)
- 420 ml řeckého jogurtu
- Koření:
- 1,5 lžičky mletého římského kmínu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- Tarka:
- 10 čerstvých curry listů
- olej
Postup Jogurtová omáčka se zeleninou Avial - jihoindická kuchyně
Postup přípravy receptu
-
Dejte vařit zeleninu s 500ml vody a kurkumou a vařte doměkka.
Rozmixujte kokosový koncentrát, zázvor a feferonky s trochou horké vody.
Přidejte to k zelenině společně se solí a římským kmínem. Mimo hořák k zelenině přimíchejte jogurt a ohřejte omáčku.
Dejte trochu oleje do pánve a když je horký orestujte curry listy.
Tuto tarku nalijte na teplou omáčku a zamíchejte. Podávejte s rýží apod.