Jizerská zapečená kaše s ovocem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- bramborová kaše uvařená dle sebe a množství jaké máme (2 poloviny)
- hrušky
- blumy
- jablka prostě co máme doma
- špetka citronového pepře
- špetka chilli vloček
- olej nejlépe ve spreji, či jiný vhodný tuk
- ovocná šťáva (není nezbytná)
Postup Jizerská zapečená kaše s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Zapékací misku vystříkáme olejem. Dno vyložíme kaší, pečlivě uhladíme. Povrch kaše zarovnáme ovocem nakrájeným na tenké plátky, okořeníme a narovnáme druhou polovinu kaše. Povrch opět zastříkneme olejem.
Dáme do mikrovlnky na 500 W a vlníme 25 minut. Dáme na 10 minut pod gril na kůrčičku.
Zapékat můžeme i v troubě, asi tak na 180°C do zrůžovění povrchu. Povrch po upečení pokapeme šťávou, ale není to nutné.