Jizerská zapečená kaše s ovocem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

bramborová kaše uvařená dle sebe a množství jaké máme (2 poloviny)
hrušky
blumy
jablka prostě co máme doma
špetka citronového pepře
špetka chilli vloček
olej nejlépe ve spreji, či jiný vhodný tuk
ovocná šťáva (není nezbytná)

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku vystříkáme olejem. Dno vyložíme kaší, pečlivě uhladíme. Povrch kaše zarovnáme ovocem nakrájeným na tenké plátky, okořeníme a narovnáme druhou polovinu kaše. Povrch opět zastříkneme olejem.

  2. Dáme do mikrovlnky na 500 W a vlníme 25 minut. Dáme na 10 minut pod gril na kůrčičku.

  3. Zapékat můžeme i v troubě, asi tak na 180°C do zrůžovění povrchu. Povrch po upečení pokapeme šťávou, ale není to nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!