Jemná rybízová bublanina z remosky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g polohrubé mouky
- 1/3 balíčku prášku do pečiva
- 2 vejce
- 130 g moučkového cukru
- 60 g oleje
- 70 g mléka
- trošku citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker
- 150 - 200 g odstopkovaného rybízu (může být i mražený)
- 1/3 - 1/2 balíčku skořicového cukru
Postup Jemná rybízová bublanina z remosky
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a špetičky soli ušleháme pevný sníh a pak po částech zašleháme polovinu odváženého cukru.
Žloutky a zbylý cukr šleháme do bílé pěny, opatrně zašleháme olej a pak mléko střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva a sníh. Ten zapracujeme zlehka.
Mléka si dáme dle potřeby, těsto nemá být ani moc tuhé, ale ani řídké.
Pečící mísu remosky vyložíme papírem na pečení, i boky do poloviny výšky - z papíru vystřihneme o něco větší kolo než je dno, zmuchláme do koule a pak rozprostřeme - lépe drží.
Rozetřeme těsto, posypeme rybízem který jsme opláchli, nechali okapat a prosypali skořicovým cukrem.
Přiklopíme víkem, zapneme a pečeme orientačně 30-35 minut.
Ke konci hlídáme a zkusíme do středu zapíchnout špejli, těsto se už nesmí lepit.
Pak moučník vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Místo rybízu můžeme použít i jiné ovoce. Remosku mám tu menší o průměru 24 cm s hliníkovou mísou.