Jemná mramorová bábovka ze zakysané smetany

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
4 vejce
1 hrnek zakysané smetany
1 hrnek cukru
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2-3 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků.

  2. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem.

  3. Střídavě vmícháme smetanu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  4. Pak lehce přimícháme sníh ušlehaný z bílků.

  5. Oddělíme 1/4 těsta, do které přidáme kakao.

  6. Do vymazané a vysypané formy nalijeme polovinu světlého těsta, pak tmavé těsto a nakonec znovu světlé těsto.

  7. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!