Jemná mramorová bábovka ze zakysané smetany
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 4 vejce
- 1 hrnek zakysané smetany
- 1 hrnek cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 2-3 lžíce kakaa
Postup Jemná mramorová bábovka ze zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem.
Střídavě vmícháme smetanu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Pak lehce přimícháme sníh ušlehaný z bílků.
Oddělíme 1/4 těsta, do které přidáme kakao.
Do vymazané a vysypané formy nalijeme polovinu světlého těsta, pak tmavé těsto a nakonec znovu světlé těsto.
Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.