Játra podle Marie Sarauer

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřových jater
5 jarních cibulek
1/2 červené papriky
3 stroužky česneku
2 lžičky červené sladké papriky
1/2 lžičky mletého kmínu
špetka mletého pepře
1 velká lžíce maggi
1 velká lžíce worchesteru
4 velké lžíce oleje
1 vrchovatá lžička bramborového škrobu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra, papriku nakrájíme na hranolky, česnek a cibulku i s natí na tenká kolečka a dáme do kastrůlku. Přidáme olej, všechno koření, mimo soli a promícháme. Vše ze všech stran asi 10 minut opékáme, přidáme škrob rozmíchaný v 1 velké lžíci vody a zahustíme.

  2. Osolíme a podáváme se špagetami, promíchanými s kousky červené papriky, petrželkou, olivovým olejem a troškou nastrouhaného sýra. Nebo s tím, na co máte chuť, dobré je to i s chlebem.

  3. Játra mohou být kuřecí, králičí, krůtí, ze všech je to dobré. Kdo chce více šťávy, zalije 250 ml horké vody a zahustí troškou vody, rozmíchanou s 1 lžící hladké mouky a chvíli provaří.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!