Játra podle Marie Sarauer
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g vepřových jater
- 5 jarních cibulek
- 1/2 červené papriky
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky červené sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- špetka mletého pepře
- 1 velká lžíce maggi
- 1 velká lžíce worchesteru
- 4 velké lžíce oleje
- 1 vrchovatá lžička bramborového škrobu
- sůl
Postup Játra podle Marie Sarauer
Postup přípravy receptu
-
Játra, papriku nakrájíme na hranolky, česnek a cibulku i s natí na tenká kolečka a dáme do kastrůlku. Přidáme olej, všechno koření, mimo soli a promícháme. Vše ze všech stran asi 10 minut opékáme, přidáme škrob rozmíchaný v 1 velké lžíci vody a zahustíme.
Osolíme a podáváme se špagetami, promíchanými s kousky červené papriky, petrželkou, olivovým olejem a troškou nastrouhaného sýra. Nebo s tím, na co máte chuť, dobré je to i s chlebem.
Játra mohou být kuřecí, králičí, krůtí, ze všech je to dobré. Kdo chce více šťávy, zalije 250 ml horké vody a zahustí troškou vody, rozmíchanou s 1 lžící hladké mouky a chvíli provaří.