Jarošovská pivní pomazánka
Recepty, PomazánkySuroviny
- 90 g Jarošovského pivního sýra
- 30 g čerstvého změklého másla
- 50 ml majonézy Poličanka
- 1 ks jarní cibulky s natí
- 2 stroužky chilli česneku
Postup Jarošovská pivní pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Na jemném struhadle nastrouháme pivní sýr (kupodivu to jde dobře).
Vložíme do misky a přidáme změklé máslo, majonézu, na jemno nakrájenou jarní cibulku a nasekané stroužky chilli česneku.
Vše opatrně promícháme, tak aby zůstala zachována struktura strouhaného sýru. Nesmí z toho vzniknout kaše. Podáváme zdobené nasekanou cibulovou natí na křupavých chlebových chipsech (Bake rolls) s česnekovou příchutí jako výbornou chuťovku k vínu i pivu. Pomazánku vůbec nesolíme, neboť chipsy jsou solené. Dobrou chuť.