Jahodová marmeláda nejen pro diabetiky

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 kg jahod
2 želírovací cukry (pro diabetiky po 700 g)
1,5 limetky
1 pomeranč
(eventuelně konzervovací přípravek Oetker - já nedávam)

Postup přípravy receptu

  1. Jahody očistíme a rozsekáme do hladka, já použila nůž od mixéru Zepter.

  2. Přidáme cukr - želírovák pro diabetiky dávám kvůli diabetu v rodině.

  3. Vymačkáme šťávu z limetek a pomeranče, vaříme do zhoustnutí asi 5 minut a uděláme zkoušku - t.zn. kápneme na talířek a když po několika sekundách zhoustne, je hotovo.

  4. Plníme do čistě vymytých skleniček, víčkujeme a necháme obrácené na víčkách do zchladnutí.

  5. Lze pro jistotu použít i konzervant já ho nepoužívám, prostě nepotřebuju. Tento recept v tomto podání tu není a udělejte, je vynikající.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!