Jahodová marmeláda nejen pro diabetiky
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 2 kg jahod
- 2 želírovací cukry (pro diabetiky po 700 g)
- 1,5 limetky
- 1 pomeranč
- (eventuelně konzervovací přípravek Oetker - já nedávam)
Postup Jahodová marmeláda nejen pro diabetiky
Postup přípravy receptu
-
Jahody očistíme a rozsekáme do hladka, já použila nůž od mixéru Zepter.
Přidáme cukr - želírovák pro diabetiky dávám kvůli diabetu v rodině.
Vymačkáme šťávu z limetek a pomeranče, vaříme do zhoustnutí asi 5 minut a uděláme zkoušku - t.zn. kápneme na talířek a když po několika sekundách zhoustne, je hotovo.
Plníme do čistě vymytých skleniček, víčkujeme a necháme obrácené na víčkách do zchladnutí.
Lze pro jistotu použít i konzervant já ho nepoužívám, prostě nepotřebuju. Tento recept v tomto podání tu není a udělejte, je vynikající.