Litá buchta s bílou čepicí
Recepty, MoučníkySuroviny
- na těsto:
- 1 Hera
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krystal
- 2 vejce
- 1 hrnek vody
- 1 prášek do pečiva
- kakao
- na krém:
- 2 šlehačky
- 2 zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- 1 ztužovač šlehačky
- čokoláda (ev. moučkový cukr dle chuti)
Postup Litá buchta s bílou čepicí
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukrem, přilijeme vlažnou rozpuštěnou Heru a vodu. Vše promícháme. Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Hmotu nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 20 minut. Necháme vychladnout, potřeme krémem a posypeme strouhanou čokoládou.
Krém: Vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a ztužovačem, pak zlehka vmícháme zakysanou smetanu. Můžeme dle chuti dosladit moučkovým cukrem.