Jahodová bomba
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na roládu:
- 5 vajec
- 150 g cukru
- 100 g hladké mouky
- 50 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- Krém:
- 1/3 másla
- 750 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 1 vanilkový cukr
- jahody čerstvé - jde použít i mražené nebo kompotované
Postup Jahodová bomba
Postup přípravy receptu
-
Šleháme vejce s cukrem 20 minut potom přidáme mouky a prášek do pečiva. Pečeme asi 15 minut na 180°C. Ještě za horka smotáme a piškot necháme vychladnout. Poté opatrně rozmotáme a odstraníme pečící papír.
Když papír nejde odmotat, stačí přiložit vlhou utěrku. Natřeme jahodou marmeládou. Nakrájíme na tenké plátky a klademe do mísy, tak aby byl celý prostor zaplněn.
Krém: Uvaříme pudinky ochucené vanilkovým cukrem, necháme vychladnout a vyšleháme s máslem.
Poté nalijeme část pudinkového krému do mísy s roládou, proložíme ovocem, opět vrstva krému. Já tam dala tři vrstvy krému a dvě jahod.
Nakonec přikryjeme plátky rolády a necháme přes noc v lednici. Druhý den bez problému vyklopíme.