Jablkovec s makovým mramorováním
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g hrubé mouky
- 100 g cukru
- 3 lžíce bramborového škrobu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- špetka badyánu
- špetka muškátového oříšku
- špetka soli
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- 100 g tuku
- 3 vejce
- 4 lžíce mletého máku
- asi 200 ml mléka
- 2 jablka
Postup Jablkovec s makovým mramorováním
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s cukrem, škrobem, kořením a práškem do pečiva. Do těsta nalijeme tuk, přidáme vejce a vše dobře propracujeme. Těsto rozdělíme na dvě části.
Do jedné pak zapracujeme mák a mléko, do druhé nahrubo nastrouhaná jablka. Do tukem dobře vymazané a moukou vysypané formy nalijeme nejprve těsto makové, na něj pak jablečné.
Pečeme při 200°C teplotě asi 40 minut. Po upečení můžeme polít polevou.