Krůtí v pikantní omáčce s kapary a hořčicí
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g krůtího masa nebo krůtích jater pokrájených na nudličky (viz poznámka)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 3 lžičky kaparů
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 středně velká cibule nakrájená na drobno
- čerstvě mletý pepř
- sůl podle chuti
- asi 4 lžíce másla
- 3 lžíce petrželové nati
Postup Krůtí v pikantní omáčce s kapary a hořčicí
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme, necháme lehce zezlátnout a přidáme cibulku. Když zesklovatí, přidáme maso/játra, která orestujeme - nemícháme.
Po chvíli, když se maso zatáhne a začně světlat, je osolíme, opepříme a zamícháme. Asi za tři minutky přidáme hořčici a smetanu.
Necháme krátce zredukovat, až omáčka trochu zhoustne, a pak přisypeme kapary. Po dvou minutách odstavíme a opatrně vmícháme jemně nasekanou petrželku.
Podáváme s hranolky, americkými bramborami, ale nejlépe s domácími lokšemi.