Jablečný závin II.
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1/4 kg hladké mouky
- 4-5 lžic teplého mléka
- 1 vejce
- 80 g rostlinného tuku
- špetka soli
- 2 lžíce octa
- Náplň:
- jablka nastrouhaná nebo nakrájená bez slupky
- strouhanka
- cukr krupice
- vanilkový cukr
- skořice nebo skořicový cukr
- rozinky
- ořechy
Postup Jablečný závin II.
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme a vytvoříme těsto, které si rozdělíme na dvě stejnoměrné poloviny. Ty potom vyválímě.
Na rozválené těsto pokládáme nastrouhaná nebo nakrájená jablka, posypeme hrstkou strouhanky, vanilkovým cukrem a cukrem krupice (dle chuti a potřeby), skořicí nebo skořicovým cukrem a na závěr přidáme rozinky nebo ořechy.
Těsto i se směsí zavineme a dáme na olejem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 stupních.