Jablečný cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
200 g sušenek Lotus (já použila Lotusky, příště bych zkusila něco cereálnějšího nebo oříškové)
cca 60-80 g másla
Náplň:
4 jablka (nejlépe zelená)
lžíce másla (velká)
500 g měkkého tvarohu
cukr (krupice, lépe pak hnědý, příp.trochu vanilkového - dle chuti)
1 lžička mleté skořice
trochu citronové kůry
250 ml smetany ke šlehání
6 plátků želatiny (Dr. Oetker)

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtit, smíchat s rozpuštěným máslem - postupně přilévat a promíchávat, hned, jak všechny drobky aspoň trochu nasáknout, už nepřilévat! Udusat na dno pečící formy (vyložené pečícím papírem) a na 180°C předpéct 10 minut. Nechat vychladnout.

  2. Plátky želatiny namočit do vody s ledem - cca na 10 minut.

  3. Mezitím: Ma másle opéct oloupaná a na kostičky nakrájená jablka - dozlatova, tvaroh vymíchat s cukrem, skořicí a citronovou kůrou a smetanu vyšlehat dotuha.

  4. Až jsou jablka opečená, přidat k nim vymačkané želatinové plátky a MIMO plamen míchat, dokud se želatina nerozpustí (je to hned!). Jablka přidat k tvarohové směsi, zamíchat, nakonec jemně vmísit ušlehanou smetanu.

  5. Všechnu hmotu nalít na korpus, případně ještě lze povrch potřít zakysankou - lehce. Nechat ztuhnout ideálně přes noc. Možno podávat lehce poprášené skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!