Jablečné flameri

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 jablka
třtinový cukr
celá skořice
5 hřebíčků
3 vrchovaté lžíce dětské krupičky
-----
med
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná a pokrájená jablka spolu se skořicí a hřebíčkem povaříme (rozvaříme) v asi půllitru vody a přiměřeně osladíme. Potom je vidličkou nebo šťouchadlem na brambory rozmačkáme, skořici a hřebíček vyndáme.

  2. Do trochu zchladlých jablek vmícháme dětskou krupičku, přivedeme opět k varu a uvaříme hustou jablečnou kaši. Tu nalijeme do vypláchnutých misek a necháme v chladu ztuhnout.

  3. Podávat můžeme s ovocem, se smetanou - já dala med a ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!