Italský štrúdl
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 300 g cukru moučka
- kypřící prášek
- Na náplň:
- 3 tvarohy
- balíček rozinek
- kysaná smetana
- cukr krystal
- Na vrchní směs:
- 4 vejce
- 4 dcl mléka
- 80 g rozpuštěného másla
- vanilka (vanilkový cukr)
Postup Italský štrúdl
Postup přípravy receptu
-
Mouku, cukr a kypřící prášek spolu smícháme a rozdělíme na polovinu. První polovinu směsi vysypeme na plech. Smícháme tvaroh, rozinky a cukr, vysypeme na první polovinu mouky a zalijeme kysanou smetanou.
Vysypeme druhou část směsi. Vejce rozmícháme s vanilkou, rozehřátým máslem a mlékem a pomalu nalijeme na směs. Pečeme při 170°C asi 35 minut.