Italská polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 rajčata
- menší cuketa
- celer
- 2 mrkve
- 4 brambory
- 1 cibule
- bílé fazole
- kousek slaniny
- sůl
- pepř
- bazalka
- olej
- zakysaná smetana
- 1,5 l vývaru
Postup Italská polévka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme lehce cibulku se slaninou, po chvilce přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou cuketu, celer, mrkev. Směs podlijeme naběračkou vývaru a necháme asi 10 minut dusit.
Poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata, brambory a předem namočené fazolky (necháme den ve vodě). Přidáme dvě naběračky vývaru a necháme 15 minut vařit.
Nakonec osolíme, opepříme, přidáme bazalku nebo jiné vhodné koření, dolijeme zbytkem vývaru, popř. přidáme trochu vody. Polévku necháme ještě 5-7 minut povařit a závěrem podáváme s kopečkem zakysané smetany.