Irské řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 200 g cukr moučka
- 250 g másla (Zlatá Haná, Hera)
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 2 polévkové lžíce kakaa
- marmeláda rybízová nebo povidla
- citrónová poleva v prášku
Postup Irské řezy
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, cukru, másla, vajec a prášku do pečiva zpracujeme těsto.
Rozdělíme na 2 stejné části, do jedné zapracujeme kakao. Bílé těsto rozválíme na velikost plechu a pomocí válečku přeneseme na plech.
Potřeme marmeládou a pokryjeme kakaovým těstem, které jsme rovněž vyváleli na velikost plechu.
Dáme do předehřáté trouby a na 160°C upečeme do zčervenání.
Vychladlé potřeme polevou, kterou jsme si připravili podle návodu na sáčku. Po ztuhnutí krájíme.
Polevu si můžeme udělat z mletého cukru a citrónové šťávy svoji oblíbenou. Pokud bude těsto měkké a nepůjde vyvalovat, necháme v chladnu ztuhnout.