Indická kuchyně - Keema Mattar (curry z mletého masa s hráškem)
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého hovězího masa nebo jehněčího masa
- 1 cibule nadrobno
- 2 rajčata bez peciček nadrobno
- několik proužků čerstvého zázvoru nebo 1 lžička zázvorové pasty
- 3 stroužky česneku nebo 1 lžička česnekové pasty
- několik koleček čerstvé zelené chilli papričky
- 1/3 šálku rostiného oleje nebo ghee
- hrstka mraženého hrášku nebo čerstvého hrášku
- koření:
- 1-2 lžičky soli
- 1 lžička ceého římského kmínu
- 1 lžička římského nebo černého mletého pepře
- 1 lžička mletého koriandru
- 2 bobkové listy
- 1/4 lžičky garam masaly viz mé recepty
- špetka kurkumy
- špetka chilli papričky (dle chuťi)
- špetka cukru
- můžete na závěr posypat čerstvými listy koriandru
Postup Indická kuchyně - Keema Mattar (curry z mletého masa s hráškem)
Postup přípravy receptu
-
Ve woku rozpalte ghee nebo olej a když je horký, nasypte tam celý římský kmín a nechejte probublat. Poté přidejte cibuli a sůl. Smažte dokud nezačne cibule hnědnout.
Přidejte zelené čili papričky, zázvor a na hrubém struhadle nastrouhejte do pánve česnek. Promíchejte a zhruba minutu smažte. Přidejte zbytek koření kromě garam masaly, rajčata a dvě lžíce vody.
Smažte, dokud se od rajčat nezačne oddělovat slupka. Přidejte maso a stále jej míchejte a rozdrobte ho.
Smažte ho dokud není hnědé/šedé a zcela rozdrobené. Poté přidejte půl šálku vody a vařte dokud není maso téměř hotové.
Ke konci přidejte hrášek a nechte je společně dodělat a zcela vyvařit vodu. Nakonec posypte garam masalou, čerstvým koriandrem a dobře zamíchejte.