Indická kuchyně - Dhal s brusinkami
Recepty, LuštěninySuroviny
- 1/2 hrnku Channa dal (žlutý hrách, červená čočka apod.)
- 1/2 hrnku čerstvých brusinek
- 3-6 nakrájených zelených feferonek (já použila Jalapeňo)
- 1 kostka česnekové pasty (1 lžíce prolisovaného česneku, nakrájeného apod.)
- Směs koření:
- 1 lžička celého římského kmínu
- 1 hrst curry listů
- 1/4 lžičky mleté kurkumy
- sůl dle zvyku (cca 2 lžičky)
- 1/4 lžičky cukru
Postup Indická kuchyně - Dhal s brusinkami
Postup přípravy receptu
-
V papiňáku jsem na II. stupeň tlaku uvařila channa dal (15 minut). Do woku jsem dala mraženou česnekovou kostku s olejem a na středním ohni jsem jí rozehřála.
Poté jsem zvýšila žár a osmažila jsem česnek dozlatova. Přidala jsem feferonky, směs koření a brusinky. Vše jsem rychle orestovala a zalila půl hrnkem vody.
Wok jsem přiklopila a brusinky jsem uvařila doměkka (cca 5-10 minut). Přilila jsem dal a odklopené vařila do preferované konzistence. Podávejte s rýží, pita chlebem, tortilou apod.