Hrušky vkaramelu
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 větších hrušek
- 1 kyselejší jablko (můžeme vynechat)
- 2 karamelové pudinky
- 3 lžíce hnědého třtinového cukru
- 2 lžíce krystalového cukru
- 500 ml mléka
- 200 ml vody
- čokoládový toping
- šlehačka na ozdobu
Postup Hrušky vkaramelu
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté ovoce zbavíme jadřinců (pokud použijeme i jablko, tak ho oloupeme) a nakrájíme na kostičky.
Do kastrolu nasypeme oba druhy cukru a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Zalijeme vodou a karamel necháme na slabém plameni mírným varem rozvařit.
Do karamelové vody vložíme kostičky ovoce a vaříme cca 5 minut.
V chladném mléce rozmícháme pudinky a přilijeme je do kastrolu s ovocem. Od doby varu vaříme 2 minuty.
Kompotové misky vyložíme obyčejným igelitovým sáčkem a naplníme horkým pudinkem. Až pudink malinko vychladne, sáčky přeložíme přes misky, tím zabráníme okorání a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice.
Vyklopíme na talíř, ozdobíme a podáváme.