Hrušky vkaramelu

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 větších hrušek
1 kyselejší jablko (můžeme vynechat)
2 karamelové pudinky
3 lžíce hnědého třtinového cukru
2 lžíce krystalového cukru
500 ml mléka
200 ml vody
čokoládový toping
šlehačka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté ovoce zbavíme jadřinců (pokud použijeme i jablko, tak ho oloupeme) a nakrájíme na kostičky.

  2. Do kastrolu nasypeme oba druhy cukru a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Zalijeme vodou a karamel necháme na slabém plameni mírným varem rozvařit.

  3. Do karamelové vody vložíme kostičky ovoce a vaříme cca 5 minut.

  4. V chladném mléce rozmícháme pudinky a přilijeme je do kastrolu s ovocem. Od doby varu vaříme 2 minuty.

  5. Kompotové misky vyložíme obyčejným igelitovým sáčkem a naplníme horkým pudinkem. Až pudink malinko vychladne, sáčky přeložíme přes misky, tím zabráníme okorání a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice.

  6. Vyklopíme na talíř, ozdobíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!