Hovězí naruby
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 6 plátků hovězího masa
- 2 cibule
- 10 dkg slaniny
- 3 vejce
- 4 lžíce strouhanky
- 10 lžic oleje
- 1,5 kostky masoxu
- 0,75 l vody
- pepř
- sůl
- 1 hluboký a 1 mělký plech na přiklopení
Postup Hovězí naruby
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si ve vroucí vodě rozpustíme masox. Hovězí plátky omyjeme a důkladně z obou stran naklepeme (pro začátečníky: maso naklepávejte přes mikrotenový sáček, nebude to všude okolo stříkat).
Každý plátek masa rozkrojíme napůl, budeme mít tedy 12 kousků masa. vCibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky anglické slaniny nakrájíme na proužky.
Vejce dáme do misky a vidličkou rozšleháme.
Naklepané plátky masa osolíme a opepříme a obalíme z obou stran ve strouhance. vPoložíme na prkénko a paličkou na maso strouhanku do masa lehce zaklepeme.
Potom plátky masa namáčíme do rozkvedlaného vajíčka. Krátce restujeme z obou stran v rozpáleném oleji (aby se pěkně zatáhlo).
Maso naskládáme na hluboký plech, posypeme cibulí a slaninou a zalijeme připraveným masoxem.
Přiklopíme druhým plechem a dáme na 2 hodiny pomalu péct do trouby rozehřáté na 140°C.