Hrníčkový makovec s bílou čepicí
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek nemletého máku
- 1,5 -2 hrnky mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- Poleva:
- 200 g moučkového cukru
- 1 bílek
- 1-2 lžíce citronové šťávy
Postup Hrníčkový makovec s bílou čepicí
Postup přípravy receptu
-
Mák na 1 hodinu namočíme do mléka.
V míse pak vyšleháme žloutky s cukrem a olej.
Vsypeme mouku s prášek do pečiva, vlijeme mléko s mákem, zamícháme. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
Po prochladnutí potřeme sněhovým krémem. Necháme ztuhnout a pokrájíme na řezy.
Sněhový krém - Do mísy si dáme prosátý moučkov. cukr, bílek a citron. šťávu.
Třeme tak dlouho, až nám bílkový krém ztuhne (našlehá se). Pak natřeme na makovec.