Vepřové nudličky se zeleninou a rýží

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

360 g vepřového masa
100 g žampionů
1 mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
1 zelená paprika
6 stroužků česneku
1 lžíce rostlinného oleje – řepkového
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce japonské sojové omáčky
200 ml kuřecího vývaru
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájené na nudličky opékáme asi 3 minuty na jedné lžíci rostlinného oleje.

  2. Nakrájíme mrkev, papriku a celerový stonek. Stroužky česneku nasekáme. Žampiony nakrájíme na plátky. Maso na pánvi odhrneme stranou a přidáme zeleninu. Chvilku restujeme zeleninu na její polovině pánve. Promícháme a na středním plameni vaříme tak 5 minut, aby zelenina změkla.

  3. Směs zaprášíme kukuřičným škrobem a dobře promícháme. Přidáme sojovou omáčku. Opepříme podle chuti. Promícháme a chvilku provaříme. Tak asi 2 minuty. Dáme vařit rýži.

  4. Zalijeme kuřecím vývarem podle potřeby. Zprvu přidáme jen trochu, aby se vytvořila hustější omáčka, pak postupně vývar přidáváme podle požadované konzistence. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme asi 15 minut, aby maso bylo měkké.

  5. Směsí přelijeme rýži, ze které jsme na talíři připravili hnízdo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!