Vepřové nudličky se zeleninou a rýží
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 360 g vepřového masa
- 100 g žampionů
- 1 mrkev
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 zelená paprika
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíce rostlinného oleje – řepkového
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce japonské sojové omáčky
- 200 ml kuřecího vývaru
- pepř
Postup Vepřové nudličky se zeleninou a rýží
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájené na nudličky opékáme asi 3 minuty na jedné lžíci rostlinného oleje.
Nakrájíme mrkev, papriku a celerový stonek. Stroužky česneku nasekáme. Žampiony nakrájíme na plátky. Maso na pánvi odhrneme stranou a přidáme zeleninu. Chvilku restujeme zeleninu na její polovině pánve. Promícháme a na středním plameni vaříme tak 5 minut, aby zelenina změkla.
Směs zaprášíme kukuřičným škrobem a dobře promícháme. Přidáme sojovou omáčku. Opepříme podle chuti. Promícháme a chvilku provaříme. Tak asi 2 minuty. Dáme vařit rýži.
Zalijeme kuřecím vývarem podle potřeby. Zprvu přidáme jen trochu, aby se vytvořila hustější omáčka, pak postupně vývar přidáváme podle požadované konzistence. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme asi 15 minut, aby maso bylo měkké.
Směsí přelijeme rýži, ze které jsme na talíři připravili hnízdo.