Hřebínky v citronové marinádě, s citronovo-mátovým dresinkem

Recepty, Grilování

Suroviny

2 ks grilovacích žebírek
Marináda:
100 ml oleje
3 PL balzamikového octa
sůl
pepř
šťáva a kůra z 1/2 citrónu
1 PL třtinového cukru
Dresink:
200 g bílého jogurtu
1 PL majonézy
sůl
pepř
nasekaná máta
šťáva a kůra z 1/2 citrónu

Postup přípravy receptu

  1. Grilovací žebírka nařízneme do hřebínku (viz. foto). Připravíme marinádu smícháním všech surovin a maso do ní nejméně na 24 hodin naložíme.

  2. Asi 2 hodiny před grilováním vyjmeme maso z lednice a necháme při pokojové teplotě. Poté grilujeme na středním žáru zhruba 10 minut po každé straně.

  3. Podáváme s dresinkem, který připravíme smícháním všech ingrediencí, a s čerstvou či grilovanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!