Hřebínky v citronové marinádě, s citronovo-mátovým dresinkem
Recepty, GrilováníSuroviny
- 2 ks grilovacích žebírek
- Marináda:
- 100 ml oleje
- 3 PL balzamikového octa
- sůl
- pepř
- šťáva a kůra z 1/2 citrónu
- 1 PL třtinového cukru
- Dresink:
- 200 g bílého jogurtu
- 1 PL majonézy
- sůl
- pepř
- nasekaná máta
- šťáva a kůra z 1/2 citrónu
Postup Hřebínky v citronové marinádě, s citronovo-mátovým dresinkem
Postup přípravy receptu
-
Grilovací žebírka nařízneme do hřebínku (viz. foto). Připravíme marinádu smícháním všech surovin a maso do ní nejméně na 24 hodin naložíme.
Asi 2 hodiny před grilováním vyjmeme maso z lednice a necháme při pokojové teplotě. Poté grilujeme na středním žáru zhruba 10 minut po každé straně.
Podáváme s dresinkem, který připravíme smícháním všech ingrediencí, a s čerstvou či grilovanou zeleninou.