Hrášková polévka z uzených žebírek
Recepty, PolévkySuroviny
- Hrášek 2 konzervy - viz foto
- Uzená žebra (kosti+trocha masa)
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 stroužky
- Smetana
- Sůl
- Pepř
Postup Hrášková polévka z uzených žebírek
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku zpěníme na trošce sádla jednu cibuli. Potom přilijeme cca 1,2 litru horké vody z konvice a vložíme uzené kosti s masem. Necháme chvilku (cca 20 minut) povařit, aby vznikl vývar.
Kosti s masem vytáhneme a do vývaru nasypeme hrášek (trochu hrášku si dáme stranou na ozdobení). Vaříme do změknutí hrášku. Potom vše rozmixujeme ponorným mixérem, osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme prolisovaný česnek.
Mezitím si z kostí obereme maso a nakrájíme ho. Maso vložíme zpět a ještě chvilku povaříme (cca 5 minut). Odstavíme z plamene a vmícháme trošku smetany na vaření. Podáváme s opečeným nakrájeným rohlíkem (rohlík+máslo).