Hovězí Stroganoff à la Silvia

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího masa
3 ČL červené papriky mleté
1 ČL protlaku
sůl
pepř
1 cibule
3 stroužky česneku
žampiony
petrželová nať
zavařené kyselé okurky
smetana
-----
ryže basmati
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso (stejk) nakrájame na pásiky. Pridáme papriku, posolíme a pokoreníme. Taktiež pripravíme cibuľu, cesnak, šampiňóny, uhorky a petržlenovú vňať.

  2. V recepte používam panvicu, ktorú som pri recepte vyskúšala, ale odporúčam tlakový hrniec. Mäso opražíme na horúcom oleji za miešania. Popritom v druhej panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, šampiňóny a cesnak. Posolíme a pokoreníme. Odstavíme na bok.

  3. Keď je mäso opražené z každej strany, pridáme lyžičku pretlaku a uhorky aj s uhorkovou šťavou. Pridáme vňať a premiešame. Prikryjeme a varíme okolo 20-30 minút pokiaľ nie je mäso mäkké.

  4. Popritom uvaríme ryžu. Basmati ryža sa najviac hodí k tomuto receptu. Ryžu posolíme, zalejeme horúcou vodou, premiešame a necháme variť okolo 10 minút bez miešania na menšom ohni.

  5. Keď je mäso hotové, pridáme do omáčky šampiňóny s cibuľou. Premiešame a pridáme smotanu. Necháme zvariť a je to hotové. Prajem dobrú chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!