Hovězí s estragonovou omáčkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího masa (nejlépe nízký nebo vysoký roštěnec)
150 g slaniny
1 PL nasekaného čerstvého estragonu (nebo o trochu menší množství sušeného)
1 PL dijonské hořčice
1 cibule
250 ml smetany na vaření
200 ml silného hovězího vývaru
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Maso nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí.

  2. Vložíme je na připravený základ a z obou stran je necháme zatáhnout. Mírně podlijeme, pouze na úroveň masa, pokud máme sušený estragon, v této fázi přidáme a pomalu dusíme do změknutí masa. Podle potřeby doléváme vývar. Pokud máme čerstvý estragon, přidáme ho posekaný, až když vyjmeme měkké maso.

  3. Chvilku povaříme a přilijeme smetanu, podle zvyklostí zahustíme, popř. dochutíme trochou hořčice nebo soli. Provaříme omáčku a vrátíme zpět maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!