Hovězí s estragonovou omáčkou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího masa (nejlépe nízký nebo vysoký roštěnec)
- 150 g slaniny
- 1 PL nasekaného čerstvého estragonu (nebo o trochu menší množství sušeného)
- 1 PL dijonské hořčice
- 1 cibule
- 250 ml smetany na vaření
- 200 ml silného hovězího vývaru
- olej
- sůl
- pepř
Postup Hovězí s estragonovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Maso nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí.
Vložíme je na připravený základ a z obou stran je necháme zatáhnout. Mírně podlijeme, pouze na úroveň masa, pokud máme sušený estragon, v této fázi přidáme a pomalu dusíme do změknutí masa. Podle potřeby doléváme vývar. Pokud máme čerstvý estragon, přidáme ho posekaný, až když vyjmeme měkké maso.
Chvilku povaříme a přilijeme smetanu, podle zvyklostí zahustíme, popř. dochutíme trochou hořčice nebo soli. Provaříme omáčku a vrátíme zpět maso.